OVER

Familie van Hubert? Niet meteen, maar een link is er misschien wel. Hij een gevierd schrijver, ik een gedreven B-sportjournalist. Maar daar stopt het ongeveer.

Als kind kende ik nonkel Hubert trouwens niet. Koersen, voetballen, lopen tot ik niet meer wist van welke parochie ik was. In niks een topper en als je hart dan net iets sneller slaat als Jan Wauters over de kasseien in de buurt van Roubaix dokkert dan droom je ook luidop van een loopbaan als sportjournalist. Omdat ik net iets beter een degelijke zin in elkaar flans dan een grasmachine repareer, schreef ik op een slapeloze nacht dan maar een column over Alex Czernyatinski.

Pa zaliger legde mijn werk op het bureau van een redacteur van Sportief Revue, een West-Vlaams maandblad over sport. Die kon wel lachen met mijn schrijfsels en mijn loopbaan nam een voorzichtige start. Bij Het Nieuwsblad vonden ze ook dat ze het de samenleving niet mochten aandoen dat ik als verkoper bij Hubo ging werken. Ik mocht als freelancer aan de slag en kreeg onder meer FC Eeklo, toen een fiere tweedeklasser, in mijn portefeuille. Wielrennen bleef me intussen ook mateloos boeien en ‘Flandriens van het Meetjesland’ werd mijn eerste wielerboek. Gesmaakt, want ik kreeg een nominatie voor de KBC-Sportmuseumprijs.

Boeken schrijven bleek best verslavend, want ‘Top 100 van de Belgische wielersport’ en ‘Vlaamse Gladiatoren van de Cross’ vloeiden ook uit mijn pen. Intussen bewandelde ik nieuwe wegen. Het Laatste Nieuws hengelde na elk voetbalseizoen naar mijn ‘Bic’ en het geflirt werd finaal toch een romance. Ook voor deze krant gaf ik de voorbije twee decennia het beste van mezelf en probeerde ik de sportfanaat een inkijk te geven in de wereld van de sport.

Vanaf 2002 stak ook vaak de micro van AVS in mijn rugzak en voor deze regionale zender voelde ik wel vaker topsporters aan de tand. Corona leerde me heel veel over mezelf. Dat sport me toch keer op keer een kick geeft. Een niet nader te verklaren adrenalinestoot. Met deze site probeer ik mijn passie te kanaliseren. Veel lees- en kijkgenot.

De site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site accepteert u het gebruik van cookies. Wij gebruiken deze data vooral om het verkeer te analyseren op onze site.